California Rain

5 januari 2016
Goedemorgen deze morgen! Het is nog extreem vroeg als we dankzij Mr. Jetlag wakker worden. Uiteraard blijven we nog even op bed liggen. Op een gegeven moment komt er eindelijk daglicht door de gordijnen en is het tijd om op te staan. Vlak naast ons hotel zit een leuk klein restaurantje waar we een lekker ontbijtje nemen en steken daarna de weg over en lopen zo richting Downtown Disney. Alvast een klein rondje door de grote World of Disney Store, waar ik het niet kon weerstaan om de eerste tsums van de trip te kopen, voordat we naar de tassencontrole lopen. De controle is een stuk strenger en we moeten zelfs nog door de metaaldetector. Magisch is wat anders, maar helaas is het nodig tegenwoordig en je kunt maar beter allerlei ellende voorkomen toch? Bij ons is er niks aan het handje en lopen we zo de hub op. Dan volgt de niet zo lastige keuze voor de eerste dag.. welke kant gaan we op? Rechts naar DCA of links naar het park waar het allemaal mee begon. Jaja we zijn in Disneyland!

Wat is het toch fijn om dit prachtige park weer te betreden. Het is alleen wat minder fijn dat het nu al begint te miezeren. Gelukkig zijn we niet gemaakt van suiker en waren we er op voorbereid. Paraplu's mee en de jassen aan. Het zijn de laatste dagen van het Kerstseizoen, dus we hopen daar zoveel mogelijk van mee te pikken. We lopen over Main Street USA, waar de grote kerstboom nog staat en de kerstmuziek uit de boxen klinkt. De nieuwe bewegende etalages zijn echt fantastisch om naar te kijken en echt overal hangt kerstversiering. Heerlijk! Omdat het aan het regenen is maken we nog geen foto bij het kasteel, dat komt later nog wel. Nu eerst tijd voor wat attracties! Vorig jaar was de Indiana Jones ride dicht vanwege onderhoud, dus ik had mezelf voorgenomen om deze attractie als eerst te doen tijdens een volgend bezoekje. We duiken Adventureland in, op zoek naar de verborgen Tempel. Helaas.. storing! Wat een pech! Dan bewaren we hem voor later en lopen door naar New Orleans Square. Bij Pirates kunnen we zo instappen, dus dat werd de eerste attractie van de trip. Een super toffe versie hebben ze hier staan. Het origineel natuurlijk, maar ook met wat aanpassingen in de vorm van briljante animatronics van figuren uit de films. Niet alleen zie je hier Jack Sparrow, maar ook Barbossa. Het zusje is tevreden, want in WDW duurde het even voordat we Pirates deden.









Er staat nog een attractie hier in New Orleans Square en dat is mijn absolute alltime favorite. Ik heb veel favoriete attracties, maar deze staat bovenaan. Ik heb het natuurlijk over The Haunted Mansion. En hier in Disneyland staat ook nog mijn favoriete versie. Wat een schitterende Mansion staat hier te pronken, zelfs onder de grijze lucht. Ik val met m'n neus in de boter, want eindelijk ga ik een streepje zetten door iets wat al járen op m'n bucketlist staat. Hier kijk ik al zó lang naar uit en nu is het eindelijk zo ver. Tijdens het Halloween- en Kerst-seizoen wordt The Haunted Mansion helemaal omgebouwd tot The Haunted Mansion Holiday! Jack Skellington heeft het huis overgenomen.. Ik had verwacht dat er wat decoraties tussendoor geplaatst werden, maar het is een compleet andere ride! Zo ontzettend gaaf! Met schitterende animatronics van Jack & Zero en OogieBoogie. Het kerkhof is genieten met een laag sneeuw en geesten met kerstmutsen op, in de balzaal staat een schitterend gingerbread huis en zelfs Madame Leota viert Kerst mee. Best ride ever! Één ding hebben ze wel laten staan en dat is de Hatbox Ghost. De Hatbox Ghost is terug en is zo ontzettend tof! Wát een attractie! Het is totaal niet druk, dus we lopen gelijk naar de ingang voor nog een ritje! Ik zou hier de hele dag wel in kunnen zitten.

Het is inmiddels wat harder gaan regenen, dus zoeken we een plekje om te schuilen. Dat plekje is de wachtrij van de Indiana Jones ride. We moeten een klein half uurtje wachten, maar we staan tenminste droog en het is een mooie wachtrij. Het is het wachten meer dan waard geweest, want Indy heeft een briljante attractie staan hier. Hetzelfde principe als de Dinosaur ride in Animal Kingdom, maar dan nog nét een tikkeltje beter. Ik heb niks met Indiana Jones, maar deze attractie is echt heel gaaf gedaan. Toffe effecten, de animatronic van Harrison Ford is net echt en het ritsysteem blijft geweldig. Zodra we uit de 'Temple of the Forbidden Eye' zijn ontsnapt, gaan we naar de buurman voor een tochtje met de wereldberoemde Jungle Cruise. Voor de gelegenheid is deze attractie omgetoverd tot de Jingle Cruise! Juist.. een Kerstversie van deze hilarische attractie! In 2013 heb ik de Jingle Cruise van WDW mogen doen en was toen lichtelijk teleurgesteld. Dit maakt het helemaal goed. De olifanten dragen kerstslingers, apen met kerstmutsen, hippo's die fruitcake eten en overal, maar dan ook echt overal kerstdecoraties. Hilarisch! 'Dat past toch niet in het verhaal' hoor ik je niet zeggen. Jawel hoor, want een vrachtvliegtuig heeft alle kerstdecoraties boven de jungle laten vallen en daar zijn de dieren mee aan de haal gegaan. Ook de inboorlingen hadden allemaal foute kersttruien aan.







We verlaten Adventureland en steken de hub over naar Tomorrowland. Daar aangekomen begint het keihard te regenen en duiken we snel de Pizza Port in voor onze lunch. Een lekkere slice pizza met breadsticks. Na het eten is het weer droog en duiken we onder water met een heuse onderzeeër! Helaas zijn de ramen wat beslagen doordat iedereen nat is en krijgen we vrij weinig mee van deze leuke Nemo attractie. Dan is het tijd voor nog wat Kerstplezier in de vorm van It's a Small World! Die is hier helemaal omgetoverd tot 1 hysterisch Kerst ritje. Super leuk gedaan! Ook weer overal kerstversiering en met de leuke Disneyfiguren tussendoor, allemaal in Small World stijl. Het is alweer bijna tijd voor de Kerstparade, dus we vragen aan een castmember of hij aan deze kant bij Small World begint of in Main Street. Helaas gaat de kerstparade niet door vanwege het slechte weer en komt er een Rainy Day Cavalcade voorbij. Deze begint wel aan onze kant, maar voordat hij begint hebben we nog wel even tijd om te kijken in Toontown naar de kerstdecoraties en doen een ritje in Roger Rabbit's Car Toon Spin. Ook weer een super leuke darkride. De cavalcade is niet meer dan 3 auto's vol characters, maar is toch even leuk om te zien. Hopelijk hebben we vanmiddag of morgen meer geluk met de parade, want ik wil wel erg graag de Kerstparade nog zien!



















In Fantasyland maken we een rondje en doen 1 van m'n favorieten, Mr. Toad! Zo tof dat deze ouderwetsche attractie er gewoon nog staat. Hopelijk verdwijnt hij nooit, want dit is pure nostalgie. Het zusje wilt hierna graag een ritje maken met de Storybook bootjes. Als we in de rij staan begint het wat te miezeren, maar gelukkig is het weer droog zodra we aan boord gaan. Zodra we worden uitgepoept door Monstro zijn we in Storybookland en varen langs allerlei miniatuurhuisjes. Speciaal voor Kerst is deze attractie ook versierd met kerst-decoraties. Overal staan kleine kerstboompjes en hangen kransjes aan de deurtjes. Hoe cool is dat? De teacups en Alice ride zijn helaas gesloten vanwege het weer, dus lopen we richting central plaza voor een foto bij het kasteel. Zodra we langs Pixie Hollow lopen zien we dat er maar 5 minuten wachttijd staat. Ideaal moment om op de foto te gaan met Tinkerbell en Silvermist. Hierna houden we een fotoshoot bij het kasteel, want het is eindelijk helemaal droog. Genoeg leuke foto's gemaakt, die we van de week zeker nog eens over doen als we er niet uit zien als verzopen katten haha.









Dan lopen we naar de Fantasy Faire, waar zo het kleine Frozen showtje begint. Vorig jaar hebben we hier zo hard om gelachen. Toen moesten we ook een fastpass regelen, nu konden we zo naar binnen lopen. Het was weer net zo grappig als vorig jaar. Erg leuk gedaan! Inmiddels is dit showtje weer weg en is die van Tangled terug. Yes, iets minder Frozen! Na de show lopen we nog een rondje door het park om wat foto's te maken en zodra we terug zijn op central plaza zien we een schitterende sunset achter het kasteel. De zon gaat alweer onder en we lopen door Main Street om nog wat foto's te maken. Op Town Square komen net een aantal characters naar buiten in hun mooie 60th outfits. Binnen no-time hebben we Mickey, Minnie, Donald & Pluto op de foto. Erg mooie outfits! We hoppen eventjes naar California Adventure aan de overkant voor een voorstelling van de Aladdin musical. Het is de laatste week van deze briljante show, dus die moest en zou ik elke dag zien haha. Best show ever! Zo zonde dat het over is. Het gaat wel een beetje anders nu, want je hebt een fastpass nodig om naar binnen te mogen en er is maar vrij weinig plek voor standby. We hebben geen fastpass, en gaan standby staan. Uiteindelijk valt het reuze mee en vinden we een schitterend plekje in het theater. Echt weer genieten van begin tot eind. Zó'n toffe show! Had ik al gezegd dat dit de beste show ooit is?













Na de musical verlaten we DCA weer, hier zullen we morgen meer tijd doorbrengen. We willen even opdrogen op de hotelkamer. Kan ik gelijk de grote surprise foto op facebook delen. 'Yes! I'm at Disneyland!'. Leek me leuk om eens te doen, in plaats van maandenlang aftellen. Was wel erg lastig om allemaal geheim te houden! Want ik wist al dat we zouden gaan vóór de Horror Holiday in september was begonnen! Voor het avondeten schuiven we aan tafel bij m'n alltime favoriete: Denny's! Een lekkere build-your-own burger mét seasoned fries. Nomnomnom! Weer heerlijk gegeten en met een volle maag lopen we terug naar het Disneyland Resort om de rest van de avond door te brengen. Onderweg zien we het vuurwerk. Ziet er van afstand al geweldig uit, ben benieuwd hoe het van de week vanaf Main Street is. Het park stroomt na het vuurwerk lekker leeg en wij lopen rustig naar binnen. We vinden een schitterend plekje voor de Paint the Night parade en hoeven daar ook niet lang meer op te wachten.



Ik koop snel nog even een lichtgevende kwast en vermaak me tijdens het wachten door de lampjes van voorbijgangers van kleur te laten veranderen. Ik heb de grootste lol! Wat een leuke uitvinding! Als een guest flow castmember langs komt gelopen met z'n 'Hey die kant oplopen!'-lampje, schiet ik daar ook op met m'n kwast en hij drukt z'n lampje aan. Blauw! Ook toevallig! Liggen helemaal in een deuk, wat een vrolijke castmembers hebben ze hier toch. De Paint the Night parade is in aantocht en bij het horen van de eerste tonen heb ik al kippenvel. Wat een fantastische soundtrack! Schitterende, lange, kleurrijke parade! Echt héél tof! M'n nieuwe favoriete parade! Ik zit ook te genieten met m'n verfkwast en 'schiet' erop los. Helemaal in m'n element, alsof ik de parade van kleur verander. Ik was er van overtuigd, maar het werkt dus andersom. De parade veranderd de kleur van mijn kwast. Daar kwam ik pas bij de 2 laatste floats achter haha. Goed om te weten voor de volgende keer!

Na de parade maken we foto's van het kasteel, wat schitterend verlicht is, en lopen er doorheen naar Fantasyland. De avond is bijna om, maar we hebben nog tijd om te vliegen over London met Peter Pan. Deze attractie was vorig jaar ook dicht voor een grote opknapbeurt. Een aantal andere effecten, maar voor de rest identiek aan de attractie in Parijs. Dan doen we nog de Alice in Wonderland darkride en kijken hoe schitterend Small World verlicht is. Zo leuk al die kerstlampjes! We wilden eigenlijk de projectie-show op Small World nog even zien, maar zodra we daar aankomen begint de omroep dat het park gaat sluiten. 12 uur 's nachts alweer. Time flies when you're having fun! Onze eerste dag zit er alweer op en we lopen terug naar het hotel. Ondanks de nattigheid was het een fantastische eerste dag hier op the happiest place on earth.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten