Let's do the Timewarp again!

17 oktober 2014
Vandaag gaan we voor de laatste keer naar Universal, dan hoeft Mickey ook niet boos meer te zijn. We brengen de dag door in de Universal Studios en 's avonds staat er nog een Horror Night op het programma. De shuttle brengt ons weer snel van Disney naar Universal en we beginnen de dag met een aantal characters. Bij de entree lopen we gelijk Woody & Winnie Woodpeckert tegen het lijf. Winnie had ik ook nog niet op de foto, dus we gaan in de rij staan voor een fotootje. Ik heb vandaag m'n 'I'm impaled' t-shirt aan en dat blijkt een succes te zijn in Universal. Woody bekijkt aandachtig m'n shirt en vindt het geweldig. Iets wat nog véél vaker gaat gebeuren vandaag. Volgens mij hadden ze het aan het eind van de dag in de kantine alleen nog maar over 'Dat shirt met Olaf en de Minions' haha. Na de woodpeckerts gaan we nog op de foto met Betty Boop en lopen naar de Transformers Ride. Hier kunnen we al snel instappen. Hetzelfde idee als de Spiderman ride en eigenlijk net zo gaaf!

Het is tijd voor de eerste 'Dance Party' van de dag. Een klein showtje met achteraf een meet&greet. Zo heb je Spongebob, Dora & Diego en de konijnen van Hop. Maar nu is het tijd voor de Despicable Me characters! Helaas zonder minions, maar we hadden van de week al een minion gemeet. We gaan eerst op de foto met Margo, Edith en 'It's so Fluffy'- Agnes. Ze staan met ze drieën bij elkaar en dat levert een leuke foto op. Dan gaan we op de foto met Vector en langs bij Gru met 2 'minions'. Gru ligt helemaal in een deuk om m'n shirt. Er komen steeds meer 'minions' bij kijken. Ik lijk wel een attractie! De volgende set is van Spongebob en die willen we ook graag zien. Tussendoor gaan we nog even langs bij de Mummy Ride. We stoppen onze tassen in een locker en lopen de korte wachtrij in. Geweldige attractie is dit! Combinatie van een darkride en achtbaan. En elke keer ben ik weer verrast dat we achteruit gaan. We lopen hierna wat rond in de winkeltjes en wachten op de Spongebob meet&greet. Hier is het wat drukker en we gaan alleen op de foto met Octo. Ook hier is m'n shirt weer populair en lijkt het erop of ik onderdeel ben geworden van 'Show & Tell'. Ik moet meelopen met de begeleider langs al z'n collega's en Bikinibroek-vissen. 'Look at his shirt! Where did you buy it?'. Haha te grappig ook weer, maar best awkward. Dan nog maar met een visje op de foto en snel doorlopen voor ik weer een rondje mee moet lopen om het hele park m'n shirt te laten zien.






Betty Boop, draag je nou 2 magic bands?













We zijn aangekomen in Springfield en doen als eerste de Simpsons Ride. In de wachtrij worden je lachspieren al een beetje opgewarmd. Dat is wel nodig, want tijdens de rit lig ik elke keer weer helemaal in een deuk. Slappe lach gegarandeerd in deze attractie! I love The Simpsons en Krustyland zou een geweldig écht park zijn in Orlando haha. We lopen wat rond in Springfield, gaan langs bij de Kwik-E-Mart en komen daar Homer, Marge, Bart & Lisa tegen! Super leuk zo'n groepsfoto! Dan is het alweer tijd om wat te gaan eten en dit keer doen we dat echt in Springfield. Het zusje haalt een Krusty Burger bij Krusty Burger en ik ga voor de chicken tenders met tatertots van Cletus Chickenshack. De tatertots zijn zo lekker, daarvoor sla ik graag een Krusty Burger over. We hebben snel ons eten en vinden een plekje in de algemene food-court. Helaas vinden we geen plekje meer in Moe's Tavern. Het leukste is om daar te eten! Het eten smaakt prima en ondertussen kunnen we allerlei Simpsons video's kijken op de tv's. Na het eten lopen we nog even de Spongebob winkel binnen om te kijken of ze de Mr. Krabs popvinyl hebben. Helaas.. ze hebben ze allemaal, behalve Mr. Krabs. Een oud vrouwtje, wat amper kan lopen, kijkt zelfs nog even in het magazijn. Ik vind het bijna zielig dat ze helemaal voor mij daarheen moet lopen en met lege handen terug komt. Maar goed, ze kan natuurlijk ook gewoon met pensioen gaan! Of mag dat niet van Mr. Krabs?

Hierna is het tijd voor de overige attracties van Universal Studios. We beginnen met de Men in Black shooter. Wel grappig gedaan, waarbij je op aliens moet schieten en je karretje af en toe heel hard begint te spinnen. De wachtrij was maar 10 minuutjes en als we 20 minuten later weer bij de lockers zijn aangekomen staat er dat we ervoor moeten betalen. Daar klopt niks van, de lockers zijn gratis zolang de wachtrij is met nog een aantal minuten extra voor de rit zelf en om weer bij de lockers te komen. Wil je ze langer gebruiken, dan moet je er inderdaad voor betalen. Maar wij hebben alleen de attractie gedaan en zijn niet van plan om ervoor te gaan betalen. Ook al zouden we dat wél willen, ons geld ligt in de lockers. Gelukkig staan er bij de lockers medewerkers om je te helpen. Deze dame had het erg druk, want de attractiemedewerkers hadden de nieuwe wachttijd niet doorgegeven en stonden de lockers nog op 5min wachttijd. Overal geïrriteerde mensen die hun locker niet open kregen! Het duurt even voordat wij aan de beurt zijn en zodra onze locker is geopend lopen we verder. Ik wil dolgraag nog even een rondje over Diagon Alley lopen en het liefst nog een ritje door Gringotts maken. Er staat een vrij lange rij, dus we pakken de single riders line mee. Uiteraard maken we nog een storing mee, maar alsnog staan we nog geen uur te wachten. Dankzij die storing vullen ze 1 kar helemaal vol met single riders. Zo zitten we alsnog naast elkaar! Gringotts is echt héél gaaf gedaan. Maar toch mis ik iets.. misschien omdat er geen gebruik wordt gemaakt van animatronics? Dat maakt de Forbidden Journey toch een betere attractie. Toch is dit een schitterende aanwinst voor Universal. Diagon Alley is het mooiste stukje pretpark wat ik ooit hebt gezien! We lopen nog een rondje, drinken een frozen butterbeer en lopen weer terug naar de muggle-world.











We slaan een aantal attracties over, die stellen niet zoveel voor en er valt wel wat leukers te doen. Disaster is daar een voorbeeld van. Het einde is hartstikke leuk met het ritje in de tram. Maar de vele, langdradige pre-shows maken het een verschrikkelijke attractie! Ook Terminator 3D slaan we over. Wat we zeker niet moeten overslaan is de Horror Make-Up Show. In de wachtrij kijken we wat rond naar de horror props en komen Jack tegen. Volgens alle geruchten komt hij volgend jaar tijdens de 25th Anniversary van de Halloween Horror Nights toch écht terug. Ik hoop dat ik er bij kan zijn! De show is erg leuk om te zien en met de nodige dosis humor een must-do! De volgende show die we doen is Shrek 3D. Die had ik ook nog nooit gedaan. Standaard 3D film met standaard 3D-effecten.. maar toch vermakelijk! We doen nog een attractie die ik ook niet ken, Twister. Deze mogen ze met de grond gelijk maken en iets spectaculairders bouwen. Het idee is leuk, maar enorm achterhaald en voelt meer als tijdverspilling. De Tornado-simulatie is gaaf gedaan, minder leuk is de bak water die ze over je heen gooien. Ik ben gelijk zeikesnat! 2 minuten staan we naar een Tornado te kijken, waarbij koeien door de lucht vliegen, en staan dan alweer buiten. Lame!

Halloween Horror Night 2.0
De dag zit er alweer bijna op, zometeen gaan we weer griezelen tijdens de Horror Night! Een tweede Horror Night, wie had ooit gedacht dat ik daar naar uit zou kijken? Eerst gaan we in Springfield een lekkere donut eten bij Lard Lad Donuts. Een gigantische donut die we door midden snijden en samen opeten. Heerlijk! Voordat het park gaat sluiten pakken we nog snel even Men in Black mee via de single riders line. Blijft een ideale uitvinding zo'n wachtrij, we kunnen gelijk instappen. Hierna is het toch echt tijd om ons klaar te maken voor de Horror Night. Dit keer gaan we in een andere waitzone zitten wachten. We scannen onze tickets, halen het programma voor vanavond en gaan vlakbij de uitgang van de waitzone zitten. Dan kunnen we straks gelijk richting het eerste huis lopen. 1 van de populairste huizen deze avond, die we nu écht moeten doen voordat er een gigantische rij voor staat.

The Walking Dead: End of the Line
Tijdens m'n vorige Horror Night in 2012 was er ook een Walking Dead maze. Deze populaire tv-serie vol Zombies is sindsdien niet meer weg te denken tijdens Horror Nights. Vorig jaar hadden ze ook een maze en was elke scare-zone in thema van de Walkers. Dit jaar is er een Walking Dead maze met het verhaal van seizoen 4. En niet zomaar een maze, hij is 2x zo lang als de anderen! Als je denkt dat het is afgelopen, mag je nog eens zo'n heel stuk overleven. Zodra de avond voor Stay&Screamers begint, lopen we snel richting The Walking Dead. Hij is nog niet geopend, maar we staan vrij vooraan in de rij en na 10 minuutjes mogen we de wachtrij in en vervolgens naar Terminus. Note: Ik heb nog nooit een aflevering van deze serie gezien, ik heb dus geen idee hoe herkenbaar het is en wat er ons te wachten staan. Het zusje is wel fanatiek kijker, dus die vindt het allemaal geweldig en herkenbaar (en doodeng!). Het is allemaal ontzettend gaaf gedaan! Als ik het zusje moet geloven dan klopt het allemaal precies en weet ze al wat er in de volgende scènes gaat gebeuren. Briljante maze! Super lang en er zitten geweldige scares in. Stroboscopen werken altijd goed, grommende zombies ook. Achter ons loopt een jongen die doodsbang is. Elke keer als er een zombie op ons afkomt begint hij enorm hysterisch te gillen. Daardoor laat ie de rest in de polonaise ook schrikken. 'Is he serious?' - 'Yeah I think he is'. Haha wat een mafkees! Eigenlijk willen we deze maze nog eens doen, maar zodra we buiten komen staat de wachtrij al op 60 minuten. En dan is het park nog niet eens geopend voor de normale bezoekers. Het gaat een drukke avond worden!







Dracula Untold: Reign of Blood
Het volgende huis wat we nog niet hadden gedaan is Dracula Untold. Deze film is net uit in de bioscoop en gaat over de geschiedenis van Dracula. Het waargebeurde verhaal wat niemand kent. Als we hier naartoe lopen, door de Purge scare-zone, lopen we langs AvP. Hier staat maar 5 minuten wachttijd. Dit was zo'n succes van de week, die willen we absoluut nog eens doen! We krijgen het voor elkaar om met nog 3 anderen door deze maze te lopen. Doodeng om bijna alleen een maze te doen! Maar deze maze is zó ontzettend gaaf. Schitterende decors en animatronics. Hierna is Dracula aan de beurt, waar we zo'n 20 minuten voor moeten wachten. Ik vond dit het engste huis van de avond! Een heel beklemmend gevoel door alle rookeffecten! We worden beschoten door ridders met pijl&boog, je voelt ze langs je gaan en aan de andere kant komt iemand tevoorschijn met allemaal pijlen in z'n lichaam.

Giggles & Gore, Inc.
Er is nog 1 huis wat we niet hebben gedaan en dat is een huis vol met Clowntjes. Het zusje slaat deze liever over, maar deze staat bovenaan m'n lijstje om juist wél te doen. Hilarisch zo'n maze met clowns. Ze laten ons goed schrikken, het voelt als een soort scary Funhouse. 'This used to be a Funhouse, but now it's full of evil Clowns!' Ik wil graag nog een keer, maar we moeten doorlopen om de show van Bill & Ted mee te pakken. Het is weer te hilarisch voor woorden dit jaar! Echt mijn humor. Bill & Ted komen in het fraternity home van Neighbors terecht. Net zoals in 22 Jump Street gaan ze undercover om de moorden op studenten op te lossen. Heel 2014 wordt op de hak gekomen. Naast alle Disney-grappen, zoals Frozen en Avatarland, komt er van alles voorbij. In het fraternity home wonen alle untalented celebrities zoals Justin Bieber en Miley Cyrus. De Ninja Turtles spelen tegenwoordig in pornofilms en zijn vervangen door 'Emo Tween Radioactive Apes', 'Menopausal Gluten-Free Dolphins' en 'American Ninja Dancing Panda'. Hashtag de Panda van de Tonight Show is er ook bij! DJ Starlord komt langs, 'I love you Groot!', Game of Thrones spoilers en de finale zit vol met hits uit 2014. Klik hier om de show te kijken! You know what I'm thinking? 69 Dudes!

Rocky Horror Picture Show
We hebben inmiddels alle huizen gedaan, alle shows gezien en door elke scarezone gelopen. Het is vandaag een héél stuk drukker. Van de week op woensdag was het vrij rustig, maar het is vrijdagavond en het park puilt uit van de mensen. Overal dronken jongeren, wat een ellendig sfeertje vanavond. We lopen nog wat rond in de scarezones, halen een pizzaslice en doen nog eens de From Dusk Till Dawn maze. Het enige huis waar nog een redelijke wachtrij staat. We hebben geen zin om 2 uur te wachten voor de Walking Dead. De scarezones zijn ook geweldig en daar vermaken we ons de rest van de avond mee. Bij Moe's Tavern eten we nog een lekkere portie Krusty Fries en eindigen de avond met de Rocky Horror Picture Show Tribute. We zijn fan geworden! Bijna kennen we alle liedjes al uit ons hoofd. Damnit Janet! Let's do the Timewarp again! We dansen nog net niet de Timewarp mee haha. Maar een mooie afsluiter van de Horror Night. Dan houden we het voor gezien en lopen naar de uitgang. Helaas geen Universal meer deze trip. We lopen nog even door de winkels en halen nog wat souvenirtjes voordat we met de shuttle terug naar Disney gaan. Het laatste weekend is alweer aangebroken. We mogen nog 2 dagen genieten van WDW! Doc Brown, bring us back to last week!


Helaas.. Niet gelukt om tijd te reizen. Ik blijf maar staren naar m'n onzichtbare Magic Band!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten