Lights, Camera, Drukte!

18 februari 2010
Een park met filmthema kennen we in Disneyland Paris natuurlijk ook, maar als je eenmaal in Disney's Hollywood Studios bent dan weet je gelijk hoe het ook kan. Een heel stuk beter! Bij binnenkomst is het al gelijk hartstikke druk en van de opening krijgen we niet veel mee. Iedereen rent als een gek naar 'Toy Story Midway Mania', en wij doen gezellig mee. Als we daar zijn aangekomen staat er al een gigantische rij, zelfs bij de fastpassmachines. Dat proberen we van de week wel een keer te doen en we lopen een klein stukje terug. 'The Voyage of The Little Mermaid' begint bijna, dus gaan we hier naar binnen. Echt een hele leuke show, het doet zelfs een klein beetje aan Animagique denken. Helaas is de show veel te snel afgelopen en lopen we verder naar de 'Great Movie Ride'. Ook weer een topattractie waarbij je langs allemaal bekende films rijdt. Wat is nou echt en wat is nep? We lopen daarna wat rond in de Streets of America en gaan dan naar 'MuppetVision 3D'. Daar keek ik als Muppetfan héél erg naar uit!













De pre-show was hilarisch met oa. Rizzo verkleed als Mickey Mouse. Je kon me nu al opvegen, en de show moest nog beginnen! Dan lopen we het Muppet Theater binnen en krijgen we een echte Muppet Show te zien. Natuurlijk zitten Statler en Waldorf op een balkonnetje met een 3Dbril op, hilarisch. "You're not even funny in 3D!'. The Swedish Chef projecteert de film, en als we ons omdraaien zien we hem nog echt staan ook. Ook Sweetums komt nog even voorbij gelopen en het Pinguïn orkest is aanwezig. Wat was dit genieten! Na de film lopen we nog even rond in de Muppetswinkel, maar helaas is er niet veel te koop. Nog even een rondje maken door de 'Honey I Shrunk the Kids Movieset', maar dat bleek gewoon een speeltuin te zijn en liepen we snel weer verder. Via Pixar Place lopen we naar One Man's Dream, een tentoonstelling over Walt's leven en de geschiedenis van de Disneyparken over de hele wereld. Erg leuk om rond te lopen en interessant om te zien, als afsluiter krijgen we ook nog een mooie film te zien. Dan lopen we naar Art of Animation voor wat characters en gaan op de foto met de Incredibles en later ook nog met Frozone. De UP characters zijn niet compleet, dus die slaan we over.











We halen een lekkere churro en wat te drinken en gaan dan naar de Indiana Jones stuntshow. Het is echt gigantisch druk, dus een goed plekje vinden we niet. De show is erg gaaf gedaan, waarbij het decor steeds groter wordt en je ziet hoe ze een Indiana Jones film opnemen. Na de show gaan we wat eten bij Backlot, en zelfs hier mag je refillen! Nog wat rondgelopen in de Streets of America en bij de Muppets om wat foto's te maken en gaan we op de foto met Lightning McQueen en Tow Matter van Cars. Ons characterlijstje wordt steeds langer deze trip! Dan is het tijd om een plekje te zoeken op de Hollywood Boulevard voor de Block Party Bash, de parade van de Studios. Voordat het begint worden we vermaakt door wat Hollywood Bewoners. Ze zijn echt hilarisch en we liggen helemaal gevloerd. Ook zij wilden wat Nederlands leren, maar geloofden eerst niks van wat we zeiden. Kevin vond dat ik ze 'Hallo Boppers' moest leren, dus ik schoot in de lach. Even later kwam er nog een andere vrouw die ons wel geloofde en de hele tijd 'Bedankt' riep achteraf. Als ze allemaal weer zijn vertrokken komt de Block Party Bash voorbij, en dat is echt een feestje op zich! De leukste characters komen voorbij, zoals een aantal monsters en Boo, en ook Heimlich van Bugs Life is van de partij. De showstop is echt fantastisch, waarbij er trampolines, stuiterballen en weet ik het allemaal tevoorschijn komen en iedereen gezellig meedanst.



De parade is weer voorbij en wij lopen naar de voorstelling van Beauty and the Beast. Één van mijn favoriete Disneyfilms, dus dit is echt fantastisch om te zien. Geweldige show waarbij het hele verhaal wordt verteld en ze live zingen. We lopen daarna nog even naar Villains 'n Vogue, een winkel waarbij ze veel spullen van de Villains zouden verkopen. Helaas hier ook een tegenvaller, en was de winkel bijna helemaal overgenomen door Mickey & Friends. Zonde! Dan is het tijd om de rij te gaan staan voor Fantasmic. Dé show die je gezien móét hebben als je in Walt Disney World bent. Ik wordt steeds zenuwachtiger, en na 2,5 uur wachten begint het dan eindelijk. Het theater is volgedruppeld en ik denk dat er zo'n 12.000 man zit. ( Je moet toch wat doen tijdens het wachten, dus gingen proberen uit te rekenen hoeveel mensen er zouden passen haha! ) Kippenvel all over the place, wát een show was dit! Echt niet normaal, 1 van de gaafste dingen die ik ooit heb gezien. Echt genieten geblazen. De projecties op de fonteinen zijn schitterend. En de afsluiter met een boot vol characters en dan Sorcerer Mickey bovenop de rots, met vuurwerk en de fantastische muziek, echt te gaaf! Alle woorden doen te kort!







We verlaten de Studios met een blij gevoel, want wat was Fantasmic gaaf! We pakken de bus naar het Ticket & Transportation Centre en vanaf daar nemen we de monorail naar het Magic Kingdom. Yaay monorail!! We zien nog een stukje Wishes vanuit de monorail, en zelfs vanaf een afstand is het gigantisch vuurwerk. Eenmaal in het park lopen we naar Adventureland voor de Jungle Cruise, het leek mij gaaf om deze eens in het donker te doen. En inderdaad, de attractie was echt geweldig in het donker! Dan doen we nog een rondje Pirates, waar we zo in kunnen stappen, en kijken naar Spectromagic op Liberty Square. Vandaag zaten Jacques & GusGus ook in de parade, helemaal goud! Bij Big Thunder Mountain is het ook rustig en kunnen we zo instappen. De rit is niet zo wild als in Parijs, maar je ziet wel veel meer leuke dingen onderweg. Dan lopen we naar Fantasyland en hopen we nog even Peter Pan mee te kunnen pakken, want over 5 minuten zou het park gaan sluiten. Er staat 20 minuten wachten en we mogen de rij nog in, dat is aardig! Na een kwartier maken we een ritje door Neverland, veel uitgebreider dan Parijs! Als we uitstappen zijn de rijen nog steeds open, en het was inmiddels al na 10en. Toch maar eens gevraagd hoe dat kan, en het bleek dat het park nog een uurtje langer open bleef. Helemaal top! We pakken nog een Philarmagic voorstelling mee, en ik doe daarna nog een ritje 'Snowwhite's Scary Adventures' omdat er echt niemand meer in de rij stond. Kevin rookt ondertussen een sigaretje. Dan lopen we richting uitgang, waar er nog allemaal mensen op straat zitten. Zou er nog een 2e Spectromagic komen? De muziek van Spectro begint en geeft gelijk antwoord op onze vraag. Super dat ze dit nog doen, of hebben we verkeerd op onze planning gekeken? We besluiten toch verder te lopen en voor de drukte bij de bus te zijn. Morgen wordt het een lange dag, dan staat Epcot op het programma!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten