Lenny de Buschauffeur

21 februari 2010
Vandaag staan we weer lekker vroeg op en besluiten om wat te parkhoppen. We beginnen de dag met een geweldig busritje naar Animal Kingdom. Lenny de buschauffeur is echt hilarisch en de hele busrit verteld hij allerlei verhalen en maakt de gekste kermisgeluiden. Lenny was een oudere man, iets wat je vaker tegenkomt in de parken, en genoot echt van z'n werk. We bedanken hem voor de leuke rit en zijn er van overtuigd dat er een toekomst voor hem is op de Walibi-Kermis in Animal Kingdom! Dat is ook gelijk de eerste bestemming van vandaag, Dinoland USA. Gelijk in de rij voor Dinosaur en het is nog lekker rustig en pakken een tweede ronde mee. Mijn favoriete attractie in WDW! Dinosaur is echt geniaal. Nu we toch in Dinoland zijn wil ik de 'Primeval Whirl Coaster' weleens uitproberen. Lelijke achtbaan, lelijk themadeel en de rit is ook verschrikkelijk saai en heeft de tempo van een slak. Snel vergeten en doorlopen naar Expedition Everest. Dat is tenminste een achtbaan van wereldformaat!





Hier staat maar 20 minuten wachttijd, maar waarom zou je dat doen als je via de single riders line zo kunt instappen? We zitten in hetzelfde treintje, alleen niet naast elkaar. Nou als dat het ergste is? Gelijk nog een ritje, en ik doe nog een derde ronde terwijl Kevin mij probeert te filmen. Drie keer achter elkaar, en zelfs nog binnen de 20 minuten wachttijd. Ik hou van de single riders line! Omdat het schitterend weer is vandaag gaan we naar de rapid. Ook hier totaal geen wachtrij, daar houden we van. We worden niet zo nat en stappen gelijk in de volgende boot voor nog een rondje. Een zeiknatte familie stapt bij ons in de boot en ook nog een poncho-familie. Wij natuurlijk met z'n allen hopen dat de droge poncho familie nat zou worden! Geweldig die gezelligheid in de boot, wat zijn Amerikanen tof. Bij de grote drop moet je niet achteruit gaan, dan ben je de lul en ben je verzekerd van een nat pak. En wie gaan er achteruit deze keer? Juist.. wij dus! Maar nét voordat we beneden staan begint de boot te draaien en worden de poncho's zeikesnat! Je kon ons opvegen, ze waren soaked. Poncho's helpen niet bij deze rapid.. Nu zijn we allemaal nat en we liggen gevloerd dat de boot zomaar ging draaien. We staan daarna nog een tijdje met de sproeiers te spelen en spuiten wat mensen nat.



In Azië kun je ook nog wat dieren bekijken, dus doen we de 'Maharajah Jungle Trek'. Zo komen we verschillende soorten vogels tegen in een grote vogeltuin, maar ook tijgers en vleermuizen! Het is echt prachtig gemaakt en je loopt op je gemak zo langs alle verblijven. Als we zijn uitgekeken lopen we naar 'Flights of Wonder', een vogelshow. Geweldig om te zien en een hoop verschillende vogels komen voorbij. Zo vloog er op een gegeven moment een valk vlak over ons heen en klapte met z'n vleugels op m'n kop. Goud! Mijn favoriet was de kraanvogel ( 'Crane' bird ). Zijn naam was Frasier, Frasier Crane. Je kon mij weer opvegen! Na de show pakken we de trein naar Rafiki's Planet Watch om nog eens op de foto te gaan met Jiminy Cricket. Ook komen we Pocahontas nog tegen en bekijken de verschillende insecten, kikkers, enge spinnen en nog een aantal beesten. Nu we toch bezig zijn om beestjes te kijken pakken we de 'Pangini Forest Exploration Trail' ook gelijk mee. Ook weer zo'n mooie route langs verschillende dieren. Gorilla's, Nijlpaarden, schildpadden, naakte molratten en nog veel meer.







Ik wilde graag de Finding Nemo Musical nog een keer zien, dus pakken we nog een voorstelling mee voordat we het park weer verlaten. Blijft een geweldig spektakel, heel gaaf gedaan! Bij de uitgang van het park komen we Safari Mickey tegen en gaan op de foto met hem. Vervolgens pakken we de bus naar de Hollywood Studios. Het is een korte busrit en we zijn nog net op tijd in het park om een voorstelling van Beauty and the Beast mee te pakken. We vinden een geweldig plekje, vlak boven de regie, een ideale plek om de show op film vast te leggen. Dan bekijken we nog een showtje van High School Musical, wat mij niet zo weet te boeien en ik loop wat rond op de Streets van America terwijl Kevin de show afkijkt. Vandaag is ook de laatste dag dat we Fantasmic kunnen zien, en daar moesten we dus weer vroeg bij aanwezig zijn voor een mooi plekje. Onderweg komen we een groepje Hollywood bewoners tegen en we staan een tijdje te kijken naar hun entertainment. Ze spelen het spelletje '99 glasses of water' en wat een geniale humor kwam daar voorbij. Heel droog en geweldig geïmproviseerde humor! Na een paar grappen lopen we verder naar het theater van Fantasmic!





We kiezen er voor om helemaal vooraan te zitten zodat ik kon proberen wat foto's te maken van de show. Het valt ons op dat het vrij rustig is, het theater loopt niet zo snel vol. Als dat zo blijft dan pakken we de tweede Fantasmic ook nog wel mee vanavond. Even later komen we erachter dat er toch wel een gigantische rij nog staat te wachten, maar ze rustig naar binnen gelaten worden. Die tweede show slaan we dus maar over. Na een aantal uur is het eindelijk donker genoeg en begint Fantasmic. Weer echt genieten geblazen en er komen wat mooie foto's uit de camera. Het begint helaas wat te waaien en dankzij de fonteinen worden we echt zeikesnat. Sinds wanneer is Fantasmic een waterattractie? Ach wat maakt het uit, het is weer schitterend om te kijken. We lopen nog wat rond in het park, kijken naar het Luxo-lampje van Pixar die een grappig showtje weggeeft en lopen langzaam naar de uitgang. Nog even getwijfeld wat we zouden gaan doen.. EMH in Magic Kingdom of naar Downtown? Allebei niet geworden, we pakken de boot naar Epcot en gaan daar IllumiNations nog eens kijken. In de Future World vinden we een mooi plekje en genieten van het gigantische vuurwerk. Na het vuurwerk sluit Epcot en pakken we de bus terug naar het hotel en kijken we nog wat Amerikaanse televee.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten