Kikkers in het Magic Kingdom

16 februari 2010
Hallo jetlag! Om 5 uur 's morgens zijn we allebei klaar wakker, maar het is nog te vroeg om op te staan. We kijken wat Amerikaanse televee en rond 7 uur vertrekken we naar de Food Court voor een ontbijtje. Onderweg bekijk ik het hotel via m'n camera en maak de nodige foto's. Er is van alles te koop bij het ontbijt, maar ik ben 's morgens niet zo'n eter dus houd het bij een simpel broodje. Bij je resort kun je wel een handige refill-beker kopen, voor maar 13 dollar. Hier kun je onbeperkt drinken mee halen in het hotel, dat is natuurlijk geen geld en lekker refillen als een echte Hollander natuurlijk! We doen nog een kleine tour door het hotel en bekijken het Toy Story, 101 Dalmatiërs en Mighty Ducks gedeelte. Nog even de spullen van de hotelkamer halen, de refill-beker droppen en we lopen naar de bushalte en wachten op de bus die ons naar het Magic Kingdom zal gaan brengen. Het was nog geen openingstijd, dus het was nog erg rustig bij de bushalte en eenmaal in de bus kijk ik vol spanning uit het raam tot de poort naar het Magic Kingdom tevoorschijn komt. We zijn er bijna!













Het zonnetje schijnt lekker, maar het is toch nog wat fris vandaag. Hoe dichter we bij het park komen, hoe zenuwachtiger ik wordt. En dan zie ik ineens het kasteel van Cinderella en Space Mountain. We lopen snel de bus uit en gaan naar de ingang. We zijn véél te vroeg, maar het levert wel een leuke foto op bij Main Street Station met een leeg plein. Heel bizar om hier te staan, het is zo anders dan op foto's. Het komt heel klein over, misschien omdat we in Parijs zo'n gigantisch plein hebben bij binnenkomst? Terwijl het pleintje langzaam wat voller raakt is het na een uurtje wachten tijd voor de openings show. De mayor van Main Street heet ons van harte welkom in het Magic Kingdom, the most magical place on earth. Graag gedaan meneer de burgermeester !! Er springen wat dansers het station op en niet veel later komt daar de trein aangereden en daar staan Mickey, Minnie, Donald, Goofy en nog een aantal characters op. Daar wordt je toch gelijk vrolijk van? We tellen af tot 10 en dan mogen we het park in..

Daar sta je dan op Town Square.. Het voelt heel gek, het lijkt alsof je in Parijs bent maar het is toch weer anders. Emporium ziet er precies hetzelfde uit en als je dan om het hoekje kijkt zie je toch wel Cinderella's Castle ipv Sleeping Beauty's Castle. Dan besef je het eigenlijk pas, ik ben in Walt Disney World! De cm's op Main Street zwaaien met Mickey-handschoenen en een glimlach naar iedereen en roepen 'Goodmorning', hoe geweldig is dat? Als we aangekomen zijn op Central Plaza besluiten we om naar Liberty Square te gaan. Tijd voor de eerste attractie. En waar kun je het best beginnen? Bij The Haunted Mansion natuurlijk! Het is nog erg rustig en met een man of 10 lopen we de wachtrij in. Geweldige en hilarische grafstenen bekijken we en niet veel later zwaaien de deuren open en komt daar een stoffig oud vrouwtje naar buiten gelopen. 'Snel naar binnen!' roept ze, en dat doen we dan maar. Wat is dit een geweldige attractie, het is heerlijk allemaal in het Engels en de sfeer is meer spooky dan Phantom Manor. Vooral het kerkhof op het einde vind ik helemaal geweldig en schrik me een paar keer dood als er ineens hoofden achter grafstenen tevoorschijn komen. Dan zie ik daar de Hitchhiking Ghosts staan en vervolgens zit er zelfs nog eentje op schoot! Wat een gave attractie was dat!













We kijken wat rond in Liberty Square en gaan daar op de foto met Donald Duck & Goofy. Ze hebben geweldige outfits aan, Goofy is als cowboy verkleed en Donald als Davy Crocket. Onze eerste photopass is in de pocket en na een uitgebreide fotosessie lopen we verder. Via een poortje staan we ineens in Adventureland en komen we Aladdin & Jasmine tegen. We maken een leuk praatje en Aladdin wil wel wat Nederlands leren. Gggggoedemorgggen! Jasmine kwam niet meer bij van het lachen, wat een verschrikkelijke foto's zijn dat ook geworden. Maar het was een hilarisch moment! Nu we toch in Adventureland terecht zijn gekomen gaan we in de rij staan voor de Jungle Cruise. Binnen 5 minuten zitten we in ons bootje. Ook weer een topattractie. De skipper was echt hilarisch en de flauwe grappen vlogen om je oren! Even een korte wc-stop en dan gaan we in Liberty Square op zoek naar Princess Tiana. De locatie is verstopt achter een kerstwinkel, maar als fanatieke characterjagers hadden we het al snel gevonden. Het is er ook lekker rustig en al gauw hebben we de eer om Princess Tiana & Prince Naveen te ontmoeten. Ik moest Tiana een Nederlands zinnetje leren, ze wou heel graag weten hoe ze 'I'm a Frog' moest zeggen. Het lukt haar aardig, en ook Naveen pakt het zinnetje snel op. Na de foto's blijven we nog even kijken naar de set en elke keer als er iemand kwam riepen ze allebei 'Iek ben een kikker !!'.. Geweldig! Dat leggen we snel vast op video.



Op Town Square halen we een 1st visit button en gaan dan kijken naar de Street Party. Echt een leuk feestje op Central Plaza, met de nodige leuke characters als Lumiere en Sebastiaan! Daarna duiken we Adventureland weer in en gaan naar de Enchanted Tiki Room, razend benieuwd naar de nieuwe eigenaars natuurlijk. Heel anders dan ik het me had voorgesteld, maar wat een hilarische attractie was dit. Iago en Zazuu zijn geweldig, en de andere vogels zingen ook de longen uit hun lijf. De zingende bloemen deden me een beetje aan Drievliet's Jungle Show denken! 'Wij zijn de bloemen en we zingen klassiek', haha maar dan net ietsje anders. Tijd voor wat actie, Pirates of the Caribbean !! Heel anders dan in Parijs, ga je toch weer vergelijken. Jack Sparrow is echt levensecht en een geweldige toevoeging. De rit lijkt helaas wat korter en toen ik dacht dat we nog een drop gingen maken moesten we alweer uitstappen. De uitgang is erg jammer, met een lelijke V&D roltrap ga je naar boven.. Daar had ik wat beters verwacht!















Via Adventureland lopen we zo Frontierland binnen. Helaas is Splash Mountain in onderhoud, en gaat hij pas weer open als we nét naar huis zijn. Jammer !! Maar iets om naar uit te kijken voor de volgende keer. We lopen naar Big Thunder Mountain, maar deze is in storing. Voelt gelijk als thuis haha! Dan lopen we maar richting de 'Country Bear Jamboree'. Hier keek ik enorm naar uit, ik hou van de Country Bears. Ook dit was weer een topattractie en ik zit echt te genieten van Wendell, Liverlips, de andere beren en vooral Big Al natuurlijk! Kevin vond er niet zoveel aan en was gewoon in slaap gevallen, schandalig haha. We halen wat popcorn ( in een Muppet emmer! ) en gaan dan naar de 'Hall of Presidents'. Erg mooi gemaakt, maar voor ons als Nederlanders is daar niet zoveel aan. Inmiddels is het alweer parade tijd en vinden we in Frontierland een mooi plekje om te kijken. Eerst komen de Muppets voorbij in een pre-parade, en dat was echt het hoogtepunt tot nu toe. De échte Kermit & Miss Piggy en Sweetums komen voorbij !! Daarna komt de 'Celebrate a Dream Come True Parade' en is ook een fantastische parade met vrolijke muziek, leuke floats en geweldige characters. Zelfs Jiminy Cricket!





Na de parade gaan we lunchen bij Cosmic Ray en duiken dan Tomorrowland in. Als eerste attractie doen we 'Carrousel of Progress'. De gedachte achter deze attractie is al fantastisch, en het is wel een vermakelijk rustpunt op de dag. De muziek blijft lekker hangen en uren later stond je nog 'There's a great big beautiful tomorrow, shining at the end of every day' te zingen. Bij Stitch' Great Escape stond geen rij en we kunnen zo doorlopen. We komen in een ronde zaal terecht en aan de beugels te zien zou dit ding keihard gaan ronddraaien. Dat was gelukkig niet het geval, maar wat een zenuwen attractie was dat! We laten Tomorrowland weer even voor wat het is en kijken 'Dream Along with Mickey' op Central Plaza. Een erg leuke show met écht pratende characters. Geweldig !! Na de show kijken we Fantasyland nog even bij daglicht en gaan dan naar binnen bij Mickey's Philarmagic, een fantastische 4D film met heel verrassend Donald in de hoofdrol. Dan bekijken we ToonTown nog even en pakken daar de trein voor 1,5 rondje ( Heerlijk rustig! ) en stappen op Town Square weer uit. We lopen naar de hub om daar Wishes te bekijken. Wat een gigantisch vuurwerk wordt hier afgestoken, niet normaal meer! Echt kippenvel en een glimlach van oor tot oor. Zoveel mooier als het Wishes dat we een paar jaar geleden in Parijs nog hadden. Wat ze in WDW in een week aan vuurwerk de lucht in schieten is gewoon een jaar lang vuurwerk in DLRP haha! De muziek is in ieder geval lekker herkenbaar. Je zou er bijna heimwee van krijgen. Met de nadruk op bijna!



Nagenietend van het vuurwerk lopen we weer naar Tomorrowland en doen daar de Monsters Inc. Laugh Floor. Met de nadruk op Laugh! Hilarische attractie met flauwe humor, echt mijn ding. Je kon mij opvegen na de show! Als monorail-freak mocht een ritje in de TTA niet ontbreken. De 'Tomorrowland Transit Authority' is een treintje dat je langs, en dwars door, alle attracties in Tomorrowland brengt. Ik hou van dit soort ritjes en we kunnen even bijkomen, want we mogen blijven zitten voor een tweede ronde. Fastpassen voor de Winnie the Pooh attractie waren inmiddels ingegaan en liepen naar Fantasyland, onderweg nog een fastpass voor Space Mountain gehaald. Ook weer een geweldige attractie die je door alle avonturen van Pooh & Friends rijdt! Bij 'Snowwhite's Scary Adventures' stond geen wachtrij, dus stappen we snel in. Zoveel uitgebreider als in Parijs. Hierna doen we een rondje Small World, nog een keer de Pooh attractie en duiken nog een keer The Haunted Mansion in. Bij Pecos Bill halen we wat te drinken en gaan dan klaarzitten voor de 2e Spectromagic Parade, lang leve de EMH! Het was heerlijk rustig en kijken rustig op een bankje deze prachtige lichtjesparade. De muziek is fantastisch en de leukste characters komen weer voorbij, zelfs de 3 biggetjes en de Big Bad Wolf! Na de parade sluiten we de dag af in Tomorrowland en doen Space Mountain met onze fastpassen. We kunnen zo instappen in een soort bobslee-karretje waar je in je eentje moet gaan zitten in een rijtje van 6. Geen echte achtbaan als dat we in Parijs hebben staan, maar deze versie is echt zoveel leuker. Je schud alle kanten op en hebt geen idee welke kant je opgaat, het is pikkedonker binnen! Hilarische attractie !! Dan is het sluitingstijd voor de EMH en gaan we naar de bus die ons naar het hotel brengt. Het is inmiddels al zo'n 1 uur 's nachts en duiken snel ons bed in. Morgen staat het andere Kingdom op de planning, die met die beestjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten